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Sterol

LIPID_IDST0322

CHEM_NA25-(ACETYLOXY)-2,16,20-TRIHYDROXY-9-(HYDRO

XYMETHYL)-19-NORLANOSTA-5,23-DIENE-3,11,22

-TRIONE

COMMON_NACUCURBITACIN A

MOL_FORMULAC32H46O9

MOL_WT574

MELT_PT207-208゚C(ETHYL ACETATE)(710)

BOIL_PT

OPT_ROT[α]27/D=+97.3゚(C=1.04 in ETHANOL)(710)

REFRA_IND

DENSITY

SOLUBILITY

UV_SPECUVmax(ETHANOL):229,

290nm(logε=4.03,logε=2.26),

INFLEXION:330-350nm (logε=1.81-1.64)(710)

IR_SPEC遊離水酸基を持つ。(νmax 3448cm-1)(711),

5.85μ(ISOLATED KETO GROUP,CARBONYL OF THE

ACETYL GROUP),5.92μ,6.14μ(CARBONYL AND

DOUBLE BOND OF αβ-UNSATURATED KETO

GROUP)(710)

NMR_SPEC

MS_SPEC

NOTE_SPECM(X-RAY METHOD),587±16(711)

SOURCE植物。 Cucurbitaceae の実。CUCUMIS

MYRIOCARPUS, C.LEPTODERMIS。(710)

BIOL_ACTIVCUCURBITACEAE の苦味成分。 MINIMUM LETHAL

DOSE(M.L.D)0.7mg/kg ウサギ(i.v.)。(710)

NOTE分子量 574.434, 中性, アセチル基を1つ含む。(710)

1998年7月17日454 / 486 ページ